Introductie Boek Inhoud Bestellen Contact

BTW-nr  826.03.418.B01       ABN-AMRO rekening NL12ABNA048.14.76.431    BIC:ABNANL2A        KvK Amsterdam nr  34071065

test


Introductie

Al jaren verzorg ik cursussen voor watersporters, waarbij in 2 dagen de belangrijkste zaken over het weer de revue passeren. De belangrijkste, want je kunt met gemak een cursus van een week geven, als je dieper in detail treedt in meteorologische zaken, die in de praktijk voor de gebruiker niet echt relevant zijn. Het uiteindelijke doel van de cursus is, dat de cursist optimaal gebruik leert maken van meteo-informatie, zodat hij zijn eigen conclusies kan vormen over de huidige en toekomstige ontwikkelingen op zijn voorgenomen planning.

De weerkaart is daarbij nog steeds de ultieme informatiebron.

Zeker nu, in een tijd dat we allemaal op onze smartphone via tientallen apps mooi vormgegeven weerrijtjes kunnen binnenhalen. Die data is in 99 van de 100 gevallen rechtstreeks afkomstig van computermodellen. Daarbij worden belangrijke zaken als fronten en troggen niet getoond; onmisbare gegevens voor zeilers.


Iedere donderdag maak ik bij het opstellen van mijn Weekendweerbericht gebruik van weerkaarten van de Met Office. Die zien er ingewikkeld uit, maar bevatten een schat aan informatie.

Het boek laat alle ‘geheimen’ van de weerkaart zien, zodat de lezer optimaal rendement uit deze vorm van weersinformatie leert te halen.

Inmiddels is de 2e, verbeterde, druk verschenen.

Henk Huizinga